matyi es egyeb maniasok kiszurese a kommentekbol

matyi es egyeb maniasok kiszurese a kommentekbol

miert es hogyan

2020. május 04. - droid_

tl;dr

adblock plus settings > advanced > my filter list-be ezt kell pasztazni (egy sor):

blog.hu#?#div.comment:-abp-has(span.commentAuthor > a[href="http://blog.hu/user/71111"])

 

miert

azert mert zavar. eloszor elolvasgatod, aztan tapasztalatbol mar csak beleolvasgatsz, hatha erdemes, de nem. aztan scrollozol. aztan eljon a pont, hogy annyira bevadul, hogy farasztobb scrollozni mint egyszer megnezni az adblock leirasat, hogyan kell eltuntetni az ilyesmit.

 

hogyan

a rossz hir az, hogy az azonositasra hasznalhato reszlet (a tovabbiakban html tag vagy tag, nem vagyok webprogramozo, mas pongyolasagok is kovetkeznek) lejjebb van a hierarchiaban, mint a kiszurni kivant tag. a sima adblock a szureshez css jellegu selectorokat hasznal. ezek elorefele tudnak cimezni, mert nem akarnak a mar feldolgozott reszekkel utolag molyolni. tehat nincs olyan css selector, ami azt csinalna, hogy vegyuk azt a comment div tag-et aminek majd kesobb keletkezik egy olyan span gyereke, aminek lesz egy egy link gyereke, ami ilyen a cimre mutat. erre kell az adblock plus -abp-has selectora. es ha ez megvan, akkor csak ossze kell rakni azt a fenti nyamvadt sort, matyira mutato linkkel.

 

tovabbfejlesztesi iranyok

nyilvan mas user id-t is be lehet rakni a blog.hu/user/ utan, ramesz a joember nevere az egerrel, statusz sorban kiirja a bongeszod hova visz a link, ott az utolso szam. vagy kattintasz, aztan kimasolod a cimsorbol pl szalay "apropo itt ez a jo kis osszefoglalo" miklos https://blog.hu/user/533482 vagyis 533482 vagy eppen az enyem 264587.

hazifeladat a valaszokat is kiszurni.

 

süti beállítások módosítása